- Autor: JarmilaCernakova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Tvaroh odtučněný průměr | 100 |
| Vejce celá průměr | 14 |
| Mouka pšeničná hrubá | 25 |
| Veka | 10 |
| Pažitka | 12 |
| Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
| Eidam 20% | 20 |
| Parmezán | 10 |
| Petržel - nať | 5 |
Dochucovadla:
petrželka, sůl, mletý bílý pepř, bazalka, pažitka
Energetická hodnota celkem: 1427 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 33,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Tvaroh utřeme s vejcem, přidáme mouku, rozdrobenou veku a nasekané bylinky, osolíme a opepříme. Z těsta uděláme váleček, rozkrájíme na dílky a z každho vypracujeme knedlíček. Knedlíčky vaříme zvolna přibližně 12 minut. V kastrolku zahřejeme mlko, vsypeme nastrouhaný sýr, dosolíme, opepříme a za stálého míchání vaříme až do zhoustnutí. Knedlíčky podáváme přelité sýrovou omáčkou a ozdobené petrželkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






